Piškotki

Osnovni podatki

EKIPA REŠEVALCEV IZ VODE, reševanje iz vode in storitve, d.o.o.

Stari trg 14

3210 Slovenske Konjice

Spletna stran: https://www.eriv.si/

Izjava o zasebnosti

Spletna stran www.eriv.si uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med več spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnosti in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika, ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  1. začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  2. lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Zakaj potrebujemo piškotke?

Glavni namen piškotka je, da uporabniku predstavi prilagojeno spletno stran. Tako je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno, obenem pa se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo. Obiskovalcem nudimo zgolj povezave, preko katerih lahko pridejo do nekaterih preostalih spletnih strani.